Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: وفاداری حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» و ایستادگی در برابر ظلم و حمایت از امام زمان خود از ویژگی و سیره رفتاری ایشان است.

محمدعلی فیض‌آبادی در گفت‌وگو با میزان پیرامون جایگاه حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» گفت: حضرت «عباس (ع)» پنجمین فرزند «امیرالمومنین (ع)» هستند که مهمترین فراز زندگی ایشان حضور در واقعه کربلا و شهادت در روز عاشورا رقم خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» در واقعه کربلا فرمانده و پرچمدار سپاه «امام حسین (ع)» بودند و برای همراهان «سیدالشهدا (ع)» از فرات آب آوردند، حضرت «عباس (ع)» به همراه برادرانش دو امان‌نامه از طرف عبیدالله بن زیاد را رد کردند و در س‍پاه «امام حسین (ع)» جنگیدند و شهید شدند.

وی سبک تربیت حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: نگاهی به رویکرد «امیرالمومنین (ع)» درانتخاب همسر رویکردی ارزنده و مهم است، ایشان به برادرشان عقیل توصیه می‌کند برای ایشان همسری بیابد که به لحاظ شجاعت و ایمان سرآمد باشد لذا حضرت «ام‌البنین (س)» به ایشان پیشنهاد شدند، بدین ترتیب حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» از پدری همچون «امیرالمومنین (ع)» و مادری چون حضرت «ام البنین (س)» به دنیا آمدند لذا تربیت و آموزش ایشان ویژه بود، این مهم یک درس بزرگ در زندگی و انتخاب همسر برای جامعه محسوب می‌شود.

فیض آبادی بیان کرد: معیار‌ها و شاخص‌ها برای انتخاب همسر که توسط «امیرالمومنین (ع)» بیان شده، بسیار مهم و قابل توجه هستند و الگویی ارزنده برای انتخاب همسر محسوب می‌شود، از سوی دیگر نحوه تربیت فرزند است که در این سبک زندگی به خوبی نمایان است، رشادت‌ها و رویکرد حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» گویای نوع تربیت این حضرت است، لذا والدین در تربیت کودکان می‌توانند از رویکرد و شیوه تربیتی و آموزشی حضرت «ام البنین (س)» و «امیرالمومنین (ع)» الگو برداری کنند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه اخبار و گفت‎وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی به روایت حضرت «ام البنین (س)» در هنگام حرکت حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» به سوی مکه اشاره و بیان کرد: در روایتی توصیه‌های حضرت «ام البنین (ع)» به حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» آمده است، هنگام حرکت حضرت «ام البنین (س)» به حضرت «عباس (ع)» توصیه کردند اگر جنگی در این سفر رخ داد ابتدا برادران خود را به میدان جنگ بفرست و خود در خدمت «امام حسین (ع)» باش تا در روز قیامت جلوی حضرت «فاطمه زهرا (س)» خجالت زده نباشیم، این بصریت و نگاه حضرت «ام البنین (س)» به فرزندان حضرت «فاطمه زهرا (س)» علاوه بر بصریت این بانوی بزرگ پیام‌های فراوانی را به همراه دارد. حضرت «ام البنین (س)» محور زندگی و رویکرد خود را بر پایه حضرت «صدیقه کبری (س)» پایه گذاری کرده بودند و این امر زمینه ماندگاری نام این بانو در تاریخ شد.

*** سیره اخلاقی و وفاداری حضرت «ابوالفضل العباس (ع)»

این کارشناس علوم قرآنی به سیره اخلاقی و وفاداری حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» اشاره و اظهار کرد: وفاداری حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» و ایستادگی در برابر ظلم و حمایت از امام زمان خود از ویژگی و سیره رفتاری ایشان است، حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» امان نامه‌های دشمن را در مهمترین زمان کنار زد، یعنی پول، پست و مقام نتوانست حضرت «عباس (ع)» را فریب دهد، ایشان بسیار با بصیرت بودند و با اینکه می‌دانستند مسیری که در آن حرکت می‌کنند به شهادت ختم می‌شود دست از امام زمان خود بر نداشتند و به حمایت «سیدالشهدا (ع)» پرداختند؛ لذا وفاداری از سیره رفتاری حضرت «عباس (ع)» محسوب می‌شود. در زیارت نامه‌ای که «امام صادق (ع)» آن را به اصحاب خود تعلیم می‌‏دادند می‌‏فرمایند: «شهادت می‌‏دهم که تو ای عباس، نسبت به «امام حسین (ع)» در مقام تسلیم و تصدیق نهایت تلاش را به انجام رساندی و تا وقتی زنده بودی وفادار ماندی و خیرخواهی را در حق او به تمامی به جای آوردی». تقریبا در تمام زیارت‏نامه‏‌هایی که از «ائمه اطهار (ع)» در حق حضرت «قمربنی‌هاشم (ع)» وارد شده است، شهادت به وفاداری بی‌‏نظیر آن حضرت تصریح شده است: «اَشْهدُ لَکَ... بِالوَفاء و النَّصیحة لَخَلَفِ النّبی صلی‏ الله ‏علیه ‏و‏آله‏ وسلم».

***سر تعظیم در برابر مولای خود 

فیض آبادی به رویکرد حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» به عنوان یک فرمانده در سپاه «امام حسین (ع)» اشاره کرد و افزود: حضرت «عباس (ع)» فرمانده سپاه «امام حسین (ع)» بودند و هنگامی که اذن وارد شدن به میدان را از «سیدالشهدا (ع)» گرفتند «امام حسین (ع)» فرمودند شما برای آوردن آب به خیمه‌ها برو و حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» بدون هیچ حرفی پذیرفتند، این مهم نشان می‌دهد در برابر، ولی امر جامعه خود باید بدون هیچ، چون چرا حرکت کنیم.

وی به ایثار حضرت «عباس (ع)» اشاره و ابراز کرد: هنگامی که حضرت «عباس (ع)» برای آوردن آب به دل دشمن زدند و موفق شدند به آب برسند و دست در آب برده تا کمی از آن بنوشد، اما یاد تشنگی «سیدالشهدا (ع)» افتاده و از نوشیدن آب صرف نظر کردند و تنها مشک آب را پر آب کرده تا به سمت خیمه‌ها حرکت کنند، این حرکت و این تفکر چیزی فراتر از ایثار و امر غیر قابل بیان است.

***جایگاه حضرت «ابوالفضل العباس (ع)»

این کارشناس علوم قرآنی به سیره اخلاقی حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» اشاره و بیان کرد: استقامت و صبر حضرت «عباس (ع)» زبانزد بود، روایت‌های فراوانی در مورد سیره رفتاری و اخلاقی حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» بیان شده، «امام سجاد (ع)» فرمودند: برای حضرت «ابوالفضل (ع)» در نزد خداوند تبارک و تعالی، مقام شامخی وجود دارد که همه شهیدان در روز قیامت به حال ایشان غبطه می‌خورند، همچنین «امام صادق (ع)» که عظمت جهان افروز مقامشان بسیاری از کورباطنان را وادار به تسلیم کرده است، شخصیت حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» را از زوایه‌ای دقیق بررسی کرده و صفات برجسته عمویشان را به طور گسترده بیان می‌فرمایند: عموی ما «عباس بن علی (ع)» چنین صفاتی داشت که از جمله آنها بصیرت نافذ، بینش عظیم، ایمان بسیار و شدید، جهاد در محضر «امام حسین (ع)»، جانبازی و ایثار، شهادت در راه امام خود بود.

وی ادب حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: ادب حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» در مقابل «امام حسین (ع)» بسیار قوی بود تا جایی که حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» ایشان را مولا می‌نامیدند و تنها در صحنه کربلا در هنگام شهادت «سیدالشهدا (ع)» را با نام یا اخی صدا کردند. نگاه به بصریت و سیره رفتاری ایشان در مقابل «ائمه معصومین (ع)» گویای جایگاه حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» است که به عنوان الگو و سرمشق جامعه محسوب می‌شود.

***یک الگو 

وی به شیوه الگو سازی و فرهنگ توجه به سیره و سبک زندگی حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» اشاره و خاطرنشان کرد: برای الگو سازی از ائمه معصومین (ع)» و حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» باید ابتدا محبت ایشان را در دل جامعه هدف مطرح و ایجاد کنیم و در ادامه به فرهنگ سازی و الگو پروری از بزرگانی همانند حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» بپردازیم بدین ترتیب این الگو‌ها به عنوان هنجار‌های در ذهن جامعه حفظ خواهد شد.

***نماز حضرت «ابوالفضل العباس (ع)»

فیض آبادی به اعمال شب ولادت حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» اشاره و اظهار کرد: از آنجا که حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» کرامت بسیاری داشتند مردم در بسیاری موارد به ایشان متوسل می‌شوند، مرحوم کشمیری نماز توسل به حضرت «ابوالفضل (ع)» را اینگونه شرح داد که: دو رکعت نماز حاجت خوانده و به حضرت «ابوالفضل (ع)» هدیه شود. سپس تسبیح حضرت «فاطمه زهرا (س)» خوانده و باز ثوابش هدیه به حضرت «عباس (ع)» شود، بعد از اتمام نماز ۱۳۳ مرتبه ذکر پرفضیلت یا کاشف الکرب خوانده شود که صحیح آن چنانچه در بخش دین و مذهب نمناک می‌خوانید اینگونه است: «یا کاشِفَ الْکَرْبِ عَنْ وَجْهِ الْحُسَیْنِ اِکْشِفْ کَرْبی بِحَقِ اَخْیکَ الْحُسَیْنِ علیه السلام»؛ همچنین نماز دیگری برای حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» بیان شده که با نام نماز کن فیکون حضرت «ابوالفضل عباس (ع)» شناخته می‌شود و بسیار مجرب است.

این کارشناس علوم قرآنی در همین رابطه خاطرنشان کرد: سه نماز دو رکعتی توسل به حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» است. برای برآورده شدن حاجت می‌توانید ۳ نماز دو رکعتی با نیت توسل به حضرت «ابوالفضل (ع)» بخوانید، در این نماز‌ها در هر رکعت بعد از سوره‌های حمد و توحید ۱۰۰ مرتبه ذکر «یا حیُّ یا قیُّوم» را تکرار کنید پس از سلام نماز، ذکر تسبیحات حضرت «زهرا (س)» و پس از آن ۱۰۰ مرتبه برای حضرت «ابوالفضل (ع)» صلوات بفرستید در نهایت انگشت سبابه دست راست را به سمت قبله گرفته و ۱۰۰ مرتبه «السلام علیک یا ابوالفضل العباس» را تکرار کنید حال به سجده رفته و دست‌های خودتان را به سمت آسمان ببرید و ۲۵ مرتبه بگویید: «الهی به دو دست بریده ابوالفضل العباس» و حاجت خود را بخواهید.

انتهای پیام/

  برچسب ها: اخبار مذهبی حضرت ابوالفضل ع

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار مذهبی حضرت ابوالفضل ع کارشناس علوم قرآنی ابوالفضل العباس وفاداری حضرت محسوب می شود سیره رفتاری امام حسین ام البنین فیض آبادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۲۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)

به همت معاونت فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا(س) اراک مراسم سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی با حضور خانم طباطبایی استاد این مدرسه علمیه برگزار شد.

خانم طباطبایی در این مراسم اظهار داشت: حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با چهار نسب به امام حسن مجتبی(ع) می‌رسند، از امام هفتم تا امام یازدهم را درک کردند ولی بیشتر به حضور امام جواد و امام هادی (علیهم السلام) رسیدند.

وی تصریح کرد: برای اثبات عظمت علمی حضرت عبدالعظیم (ع) کافی است بدانیم امام معصوم مردم را برای حل مشکلات دینی و یافتن پرسش‌های اعتقادی و عملی‌شان، به‌ایشان ارجاع داده‌اند، بنابراین ایشان تنها یک محدّث و راوی احادیث اهل‌بیت(ع) نبوده بلکه از علمای بزرگ خاندان رسالت بوده که پس از معصومان، توان پاسخگویی به مسائل علمی را داشته و توانمندی علمی‌ایشان نیز مورد تأیید و تصدیق امام هادی (ع) قرار گرفته است.

طباطبایی یادآور شد: در بذل، بخشش، جود و سخاوت ایشان وارد شده که تنها کسی که اقتدا و تبعیت از جد بزرگوار خود امام حسن مجتبی(ع) نمود، ایشان بوده یعنی همانند امام حسن مجتبی(ع)، سخی‌ترین مردم در زمان خود بود.

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در خصوص مقام معنوی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) باید یادآور شد که ایشان فردی عابد، زاهد و پرهیزگار بودند که روزها را روزه و شب‌ها را به عبادت می‌پرداختند.

وی اظهار کرد: مهم‌ترین نشانه عظمت معنوی و مقامات باطنی آستانه حضرت عبدالعظیم(ع) برابری فضیلت زیارت مزار آن بزرگوار، با فضیلت زیارت سیّدالشهداء است، شیخ المحدّثین، صدوق، از محمد بن یحیی عطّار (که یکی از اهالی ری است) این‌گونه نقل کرده که "خدمت امام هادی(ع) رسیدم، ایشان فرمود: «کجا بودی؟» گفتم: حسین بن علی (ع) را زیارت کردم. امام هادی(ع) فرمود: أما إنّک لَوزُرتَ قَبرَ عَبدِالعَظیمِ عِندَکُم کُنتَ کَمَن زارَ الحُسَینَ بنَ عَلِیٍّ(ع)، بدان که اگر قبر عبدالعظیم را در شهر خودتان زیارت کنی، مانند کسی هستی که حسین بن علی (ع) را زیارت کرده باشد.

طباطبایی ابراز کرد: برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین (ع) مقیّد است به فضای سیاسی ویژه‌ای که پیروان اهل‌بیت(ع) در آن مقطع تاریخی در آن زندگی می‌کردند، در زمانی که اختناق شدیدی جهان اسلام را فراگرفته بود و جامعه تشیع در دوران زمامداری افرادی مانند متوکّل، مُعتّز و معتمد عباسی، سخت‌ترین دوران‌های تاریخیِ خود را سپری می‌کرد، در چنین شرایطی، امام هادی(ع) به‌منظور پیشگیری از خطرهایی که از طرف حکومت‌های وقت شیعیان را تهدید می‌کرد، فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) را با زیارت امام حسین(ع) برابر دانسته است.

دیگر خبرها

  • اجتماع بزرگ صادقیون برگزار می‌شود
  • پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • اشتغال‌زایی ۳۵۰ میلیاردی بسیج سازندگی در لرستان
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد
  • حضرت عبدالعظیم (ع) پرچمدار جهاد تبیین بود